Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ντερζιώτης
E-mail: [javascript protected email address]
Website: Crossroads Witch
Ημερομηνία έκδοσης: 2023-04-18

Οι Αυλικές Κάρτες Του Piemontese Tarot

Ας δούμε μερικά πράγματα στις αυλικές κάρτες. Οι ακόλουθοι είναι έτοιμοι για δράση. Οι ακόλουθοι νομισμάτων και ξιφών φαίνονται διστακτικοί, σε αντίθεση με τους άλλους δύο. Ο ακόλουθος των δηναρίων μοιάζει με τον ακόλουθο του Conver. Ο ακόλουθος των ξιφών κοιτάζει σε αντίθετη κατεύθυνση και έχει σε άλλο χέρι το ξίφος, αλλά πέραν τούτων μοιάζει με τον ακόλουθο του Conver. O ακόλουθος των κυπέλλων είναι σχεδόν ίδιος, όπως και ο ακόλουθος των ράβδων.

Οι ιππότες είναι πάνω στη σέλα του αλόγου και μεταφέρουν ένα μήνυμα ή πηγαίνουν σε μια αποστολή. Κοιτάνε όλοι προς την πορεία του αλόγου, πλην του ιππότη των ράβδων, ο οποίος κοιτάει προς τα δεξιά, εκεί που κοιτάει το άλογό του. Αυτή η κανονικότητα σπάει εδώ ο ιππότης των κυπέλλων, που για κάποιο λόγο κοιτάζει προς το μέλλον.

Οι βασίλισσες είναι οι γυναίκες που φροντίζουν το στοιχείο τους. Κάθονται σε θρόνο και κοιτάνε προς την κατεύθυνση του θρόνου. Είναι σχεδόν ίδιες με τις βασίλισσες του Conver.

Οι βασιλείς είναι οι ηγέτες του στοιχείου. Κοιτάνε όλοι πίσω από τον ώμο τους, προς το μέλλον, σε αντίθετη πορεία με τα πόδια και το θρόνο τους. Στο Piemontese βλέπουμε πως ο βασιλιάς των δηναρίων κοιτάει προς το παρελθόν και ο βασιλιάς των ράβδων κοιτάει επίσης προς το παρελθόν. Και στα δυο σετ οι βασιλιάδες κοιτούν σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη στην οποία βρίσκεται το στοιχείο τους.

Αναγνώσεις: 109