Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ντερζιώτης
E-mail: [javascript protected email address]
Website: Crossroads Witch
Ημερομηνία έκδοσης: 2023-05-08

La Sibylle des Salons

Χαρακτηριστικά

H δέσμη αποτελεί την πρώτη τύπου Σίβυλλα δέσμη που δημιουργήθηκε. Οι εκδόσεις Grimaud ανέθεσαν στον Grandville να εικονογραφήσει τις 52 κάρτες και το 1827 βγήκε στη κυκλοφορία αυτή η δέσμη. Το όνομα της δέσμης παραπέμπει στην Anne-Marie Lenormand και οι εκδόσεις εκμεταλλεύτηκαν την δημοφιλία της για να προωθήσουν αυτό το σύστημα.

Αν και πολλοί πιστεύουν πως οι Ιταλοί δημιούργησαν αυτό το σύστημα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς δεν υπάρχει άλλη δέσμη με αυτό το όνομα πριν το 1827. Η δημοφιλία του συστήματος αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε σε όλη την Ιταλία, με τη δημιουργία νέων καρτών και σχολής ιταλικής Sibilla. Πλέον οι κάρτες Sibilla βρίσκονται παντού, ακόμη και στα μαγαζιά με είδη καπνού και θεωρείται συνηθισμένο να υπάρχει μια δέσμη Sibilla σε ένα ιταλικό σπίτι. Οι εκδόσεις Lo Scarabeo έχουν συμβάλλει πολύ σε αυτό με τις αντίστοιχες δέσμες που κυκλοφορούν σε χαμηλές τιμές.

Δομή Καρτών

Οι κάρτες είναι 52 στον αριθμό. Μια κεντρική φιγούρα κυριαρχεί και επάνω αριστερά βλέπουμε τη χαρτοπαικτική κάρτα. Στο κάτω τμήμα βλέπουμε τα νοήματα για την όρθια και την αντίστροφη μορφή.

Βιβλία

  • Συνοδευτικό βιβλίο στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά.
  • Gypsy Oracle Cards: A Handbook for Interpreting the Sibilla Della Zingara, Murray, M. Jacqueline, Lo Scarabeo για όσους θέλουν να διαβάσουν για την ιταλική Σίβυλλα.

Δέσμες

La Sibylle des Salons ή Parlour Sibyl

Αναγνώσεις: 87