Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ντερζιώτης
E-mail: [javascript protected email address]
Website: Crossroads Witch
Ημερομηνία έκδοσης: 2023-05-04

Edmond Billaudot

Ο Edmond Billaudot γεννήθηκε το 1829. Έζησε στο Παρίσι. Έγραψε για τη χειρομαντεία (1868) και ένα βιβλίο ολίγων σελίδων για την καρτομαντεία: Manuel de Cartomancie a l’ Usage des gens du Monde το 1854-1855 σχετικά με τις κάρτες ταρώ του Εττέια, τα ριξίματα, τη χρήση της αστρολογίας στην καρτομαντεία κτλ.

Το 1872 εκδίδει ένα βιβλίο για το μέλλον, στο οποίο ακολουθεί τη γραμμή του Εττέια ως καθηγητής των ουρανίων μαθηματικών. Δεν έμεινε στα βιβλία, διότι δημιούργησε και δυο σετ καρτών όπως ο Εττέια. To Belline oracle και το Grand Tarot Belline. Τα δυο αυτά συστήματα κυκλοφορούνται ως τις ημέρες μας. Ο Belline ήταν εκείνος που βρήκε τις κάρτες και τις έδωσε για έκδοση.

O Edmond επηρεάστηκε πολύ από τον Pitois και τα γραπτά του, κάτι που βλέπουμε στο Belline Tarot, που ακολουθεί τα ονόματα των Μεγάλων Κλειδιών του Pitois. Kάθε κάρτα συνοδεύεται με χειρόγραφο κείμενο ερμηνείας. Καινοτομίες βλέπουμε και στα μικρά κλειδιά που σχηματίζουν σύμβολα. Πλανητικά και ζωδιακά σύμβολα, αλλά και αριθμολογία είναι έντονα στις κάρτες. Μεταξύ των συμβόλων φαίνεται να υπάρχουν και εβραϊκά γράμματα. Έχουμε δηλαδή ένα σύστημα Μαγείας, ένα κλειδί των αποκρύφων επιστημών, όπως θα γράψει ο Constant. Σήμερα, η τιμή του Grand Tarot Belline είναι πολύ ανεβασμένη, μπορείτε όμως να δείτε τις κάρτες εδώ: http://www.wopc.co.uk/tarot/grand-tarot-belline

Πιο διαδεδομένο σύστημα από το Tarot Belline είναι η Oracle Belline, με νέα βιβλία και διαφορετικές εκδόσεις δεσμών. Η Belline είναι η πιο διάσημη δέσμη μαντείας στη Γαλλία μετά τις κάρτες Ταρώ.

Αναγνώσεις: 349