Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Στόχοι Της Εφαρμογής

Ο διαδικτυακός χώρος Cartonomancie είναι μια δυναμική ιστοθέση ή διαδικτυακή εφαρμογή για την καρτομαντεία. Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2023 από τον Ντερζιώτη Κωνσταντίνο με συνεισφορά της Μαρίλυς Καρύδη. Μετά την επιτυχημένη ομάδα Συστήματα Καρτομαντείας προχωρήσαμε σε αυτή την εφαρμογή για την ενημέρωση του ελληνικού κοινού. Ας δούμε κάποιους από τους στόχους μας.

  • Σωστή προβολή της καρτομαντείας στην Ελλάδα
  • Παρουσίαση συστημάτων καρτομαντείας, αγνώστων στην Ελλάδα
  • Παράθεση αξιοπίστων πληροφοριών για τη μαντεία
  • Παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την συμμετοχή των Ελλήνων καρτομαντών
  • Βοήθεια στους αρχαρίους που θέλουν να ασχοληθούν με τη μαντεία
  • Παρουσίαση σωστών τρόπων ριξίματος των καρτών

Η καρτομαντεία έχει πληγεί στη χώρα μας από διάφορα φαινόμενα, τα οποία "πήραν και σήκωσαν" όλη τη μαντεία και τον αποκρυφισμό, από τη δεκαετία του '80 και του '90 και ως εκ τούτου είναι δύσκολη η επαναφορά της στο κανονικό της επίπεδο.

Καθώς περνούσαν οι δεκατίες, μετά το 2010 σταμάτησε η έκδοση ακόμη και βιβλίων μαντείας και αποκρυφισμού, ενώ πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος έστω μια δέσμη. Στη χώρα μας δεν υπάρχει καμμία πληροφορία, κανένα βιβλίο για οποιοδήποτε από τα συστήματα που χρησιμοποιούνται την σήμερον παγκοσμίως, πλην του RWS. Παρ' όλα αυτά τα αξιοπερίεργα και δυσάρεστα, το διαδίκτυο προσφέρει λύσεις, καθώς ένα βιβλίο ή μια δέσμη μαντείας μπορεί να έρθει σε λιγότερο από 10 ημέρες από το εξωτερικό. Αν κάποιος ξέρει τι ψάχνει, θα το βρει και μάλιστα εύκολα. Με την ευκολία και την ελευθερία που προσφέρει η τεχνολογία, θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί το χάλι που επικρατεί στη χώρα μας για τις απόκρυφες επιστήμες, όμως κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τόσο την σωστή εικόνα της καρτομαντείας, όσο και τους ανθρώπους που αξίζουν και ασχολούνται σοβαρά με τη μαντεία.

Ένα πρόβλημα που επικρατεί είναι ο βάκιλλος του "επίλεξε μια κάρτα", ασθένεια, η οποία προσφέρει λάθος προσδοκίες, παρουσιάζει την καρτομαντεία όπως δεν είναι και ιστορικά ποτέ δεν χρησιμοποιούταν κατ' αυτό τον τρόπο, αλλά πείθει και τους ανθρώπους πως έτσι είναι οι συνεδρίες καρτομαντείας. Το πιο σοβαρό είναι η εξάρτηση που δημιουργεί στους δέκτες, καθώς πιστεύουν ότι λαμβάνουν προβλέψεις και όταν δεν βγαίνουν, θεωρούν πως φταίνει η μαντεία.

Η παρουσίαση αξιοπίστων πληροφοριών είναι σπάνια στην Ελλάδα, καθώς ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και δη πράγματα που δεν ισχύουν ή επαναλαμβάνει πράγματα που έχει γράψει κάποιος άλλος. Η λογοκλοπή είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα. Εμένα, με έχουν κλέψει τα κείμενά μου, διαφημιζόμενοι "καρτομάντεις", ακόμη και φωτογραφίες από τα βίντεό μου. Είναι τόσο δύσκολο να γράψει κάποιος μερικές παραγράφους για την ενασχολήσή του; Όχι, δεν είναι, αλλά πρέπει να γνωρίζει για να γράψει και αυτό δυστυχώς είναι σπάνιο στην Ελλάδα μας. Γυρίζοντας σελίδα σε αυτή την αρρωστημένη και παρακμιακή κατάσταση, ερχόμαστε να προσθέσουμε μερικές πέτρες για να χτιστεί κάτι καλό. Τα κείμενα αυτής της εφαρμογής λειτουργούν ως ένα ερέθισμα για να εξερευνήσει ο κάθε αναγνώστης το θέμα που τον ενδιαφέρει και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.

Πολλά συστήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή Cartonomancie διαθέτουν πληροφορίες μόνο στη γαλλική γλώσσα εδώ και δεκαετίες. Εμείς, μεταφράζουμε κείμενα και τα παρουσιάζουμε στο ελληνικό κοινό για να καλύψουμε αυτό το μεγάλο κενό. Συστήματα δημοφιλέστατα και τεκμηριωμένα όπως: tarot de marseille, oracle Belline, grand Etteilla, jeu de la main, petit cartomancien, το αγγλικό χαρτοπαικτικό σύστημα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μαζί με τις βοηθητικές λέξεις-κλειδιά των καρτών, ανοικτά, δωρεάν σε όλους.

Η εφαρμογή Cartonomancie έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τους κανόνες σχεδίασης ιστοθέσεων και την επιστήμη της πληροφορικής, χρησιμοποιεί από τις πιο αξιόλογες γλώσσες σήμανσης και προγραμματισμού. Η παράθεση πληροφοριών με στόχο την ενημέρωση και όχι τον εντυπωσιασμό ήταν πρωταρχικό μέλημα. Παρατηρήσεις και ιδέες από τους χρήστες είναι ευπρόσδεκτες.

Δίδεται έμφαση στα παραδείγματα με αληθινά ριξίματα που έχουν επιβεβαιωθεί οι ερμηνείες τους, με παράθεση εικόνας και περιληπτικό κείμενο ερμηνείας, ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα μελετήσει και να αποκτήσει εμπειρία. Επίσης, αυτό το είδος περιεχομένου είναι ανοικτό προς προσθήκη επί πλέον ερμηνειών στους εγγεγραμμένους χρήστες, ώστε να διαβάζει ο επισκέπτης πολλαπλές αναγνώσεις του ιδίου ριξίματος.

Ένας άλλος σημαντικός στόχος είναι η προβολή αγνώστων και σπανίων συστημάτων καρτομαντείας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες και χρησιμοποιούνται ως τις ημέρες μας. Η επαφή και η χρήση της παραδοσιακής καρτομαντείας είναι κάτι που δεν περιγράφεται καθώς τα ωφέλη της είναι πολυποίκιλα και επηρεάζουν την εφαρμογή της καρτομαντείας με τα πιο σύγχρονα ή διαδεδομένα συστήματα.

Στην εφαρμογή μας θα βρείτε περιληπτικά πολλές διατάξεις καρτών, δηλαδή τρόπους ριξιμάτων. Η προσθήκη αυτή έρχεται ως απάντηση στην παραπληροφόρηση των ημερών μας, καθώς πολύς κόσμος εκτελεί ριξίματα μαντείας μη γνωρίζοντας με ποια σειρά πρέπει να τοποθετηθούν οι κάρτες, τι σημαίνει η κάθε θέση ή πώς ερμηνεύονται με βάση το ρίξιμο.

Κλείνοντας, θέλω να προσθέσω πως κανείς μας δεν είναι απρόσιτος και αν έχετε κάτι αξιόλογο να προσθέσετε σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε εδώ να το ακούσουμε και είμαστε εδώ να απαντήσουμε σε ερωτήσεις.