Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ντερζιώτης
E-mail: [javascript protected email address]
Website: Crossroads Witch
Ημερομηνία έκδοσης: 2023-05-11

Le Nouvel Etteilla

Χαρακτηριστικά

Υπάρχει μια δέσμη με το όνομα, Petit Necromancien ή Nouvel Etteilla, η οποία δημιουργήθηκε το 1810 και εκδόθηκε στο Παρίσι από τον εκδότη Robert. Η δέσμη χρησιμοποιεί 8 από τις φιγούρες του Grand Etteilla. Ο αριθμός των καρτών είναι 36. Στην δέσμη Le Petit Cartomancien χρησιμοποιείται ο Χάρος από το Grand Etteilla. Mε το ίδιο όνομα έχει εκδοθεί και άλλη δέσμη το 1806, η οποία είναι το Petit Etteilla. Εκδότης αυτής είναι η Mme Gueffier και ο Croisey. Το συνοδευτικό βιβλίο αυτής είναι το Le Nouvel Etteilla ou Moyen Infaillible de tirer les Cartes et de lire dans L'Avenir...Imprimé a Andrinople et se trouve à Paris chez la Veuve Gueffie.

Από τον Ιανουάριο του 2021 στη Γαλλία κυκλοφορεί μια δέσμη με το όνομα Nouvel Etteilla, η οποία έχει 52 κάρτες, με δημιουργό τον Gabryann Myrddin. Δεν σχετίζεται με το Petit Cartomancien. Αποτελεί μια νέα δέσμη με νέο σύστημα στηριζόμενο στην Petit Lenormand στην Oracle de Belline και στη χαρτομαντεία. O δημιουργός υποστηρίζει ότι του πήρε 25 χρόνια να δημιουργήσει αυτό το σύστημα.

Στο βιβλίο του συστήματος θα διαβάσετε τις ερμηνείες των καρτών και προχωρημένα ριξίματα. Θα αρέσει σε καρτομάντεις των μεθόδων Petit Lenormand και Oracle Belline.

Βίντεο Παρουσίασης

https://www.youtube.com/watch?v=nXqRbHvLyOQ

Δομή Καρτών

Στις κάρτες κυριαρχεί το καφέ χρώμα. Στο κέντρο υπάρχει μια εικόνα του συμβόλου, από τα δυο συστήματα που αναφέραμε, στις άκρες ο αριθμός και η ομάδα της χαρτοπαικτικής κάρτας και αριστερά και δεξιά, μια λέξη κλειδί. Οι κάρτες διαβάζονται και αντίστροφα, έτσι οι 52 κάρτες αποκτούν μια περαιτέρω πολυπλοκότητα.

Βιβλία

Le Livre du Nouvel Etteilla: Symbolisme, interprétations et tirages, Gabryann Myrddin

Δέσμες

Le Nouvel Etteilla

Αναγνώσεις: 232