Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Στην αρχική σελίδα, στο δεξί τμήμα βρίσκεται η φόρμα εισόδου. Εδώ συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και για 2 ώρες μπορείτε να περιηγείστε ως μέλος. Έπειτα θα χρειαστεί να ξανασυμπληρώσετε τα στοιχεία στην ίδια φόρμα για να εισέλθετε. Αυτό συμβαίνει για λόγους ασφαλείας.

Για να μπορέσει κάποιος να συμπληρώσει τη φόρμα εισόδου, πρέπει να έχει γραφτεί μέλος. Στο επάνω μέρος του καταλόγου, βαρβαριστί μενού, θα βρείτε την υπερσύνδεση της εγγραφής. Πατάτε και συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και γράφετε σε ένα ασφαλές σημειωματάριο τα στοιχεία που δώσατε. Αν ξεχάσετε τον κωδικό σας, τότε θα πρέπει να στείλετε μήνυμα να σας σβήσω το λογαριασμό. Αν έχετε γράψει σχόλια στην εφαρμογή, τότε θα διαγραφούν και αυτά. Συνεπώς, θα πρέπει να φέρεστε υπεύθυνα.

Υπάρχουν πολλά συστήματα μαντείας και καρτομαντείας, διότι ο άνθρωπος ψάχνει συνεχώς και ανά χρονικές περιόδους να μάθει το μέλλον του ή να κατανοήσει πράγματα που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν. Κάθε σύστημα έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και φέρει επιρροές της εποχής του. Αυτά τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι αυτά που θα βρείτε ταιριαστά σε εσάς ή όχι. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει η τέχνη της δέσμης, καθώς μέσω των εικόνων διεγείρεται η φαντασία μας και η φαντασία είναι κλειδί της διαίσθησης.

Μελετήστε την ιστορία κάθε συστήματος και μετά καταλήξτε σε αυτό που σας ενδιαφέρει πιο πολύ. Μελετήστε την ύλη του, μάθετε για τις σχολές του, καταλήξτε στην αγαπημένη σας και αφού μάθετε την ύλη, πειραματιστείτε με αυτό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Καθώς ασχολείστε με την καρτομαντεία περισσότερο, θα παρατηρείσετε ότι θα μελετάτε περισσότερα συστήματα και θα αγοράζετε βιβλία, δέσμες, σεμινάρια. Θα γίνει "χόμπυ" και δη από τα καλά σας "χόμπυ".

Η επιλογή δέσμης είναι το πρώτο βήμα στην εκμάθηση καρτομαντείας και καθώς ο αρχάριος δεν έχει καμία γνώση ακόμα ως προς τα συστήματα που υπάρχουν, το πρώτο ερέθισμα για την επιλογή είναι η εικονογράφηση. Επιλέγουμε μια δέσμη που μας ελκύει και ανταποκρίνεται στα κίνητρα που μας ωθούν να ασχοληθούμε με την καρτομαντεία. πχ. Αν επιθυμούμε γρήγορα, πρακτικά ριξίματα για άμεσες απαντήσεις χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις συμβολισμού, αρχετύπων, αστρολογίας, κλπ επιλέγουμε το σύστημα Petit Lenormand ή κάποιο παραδοσιακό σύστημα ελαφρώς εικονογραφημένο. Αν θέλουμε απλά να λαμβάνουμε συμβουλές και καθοδήγηση για αυτοβελτίωση και εσωτερική αναζήτηση χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε oracle (δέσμη γενικής μαντείας). Αν θέλουμε όλα τα παραπάνω και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας με ένα πιο δομημένο σύστημα που παρέχει γνώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, επιλέγουμε δέσμη Tarot. Στην περίπτωση του συστήματος Ταρώ, υπάρχουν 2 σχολές: γαλλική (Tarot de Marseille) και αγγλική Σχολή (Golden Dawn, Thoth, Rider Waite Smith) αντίστοιχα.

Η πιο ασφαλής επιλογή για έναν αρχάριο είναι η RWS λόγω της εικονογράφησης με ανθρώπινες σκηνές στα μικρά κλειδιά. Στην περίπτωση αυτή, καλό είναι ο αρχάριος να επιλέξει μια κλασσική δέσμη RWS και όχι μια θεματολογική (ζώα, μυθικά πλάσματα, άγγελοι, βαμπίρ, κλπ) καθώς στο στάδιο αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσει την εκμάθηση απερίσπαστος από φλύαρες εικόνες που καμιά φορά απομακρύνονται από την κλασσική ερμηνεία και οδηγούν σε σύγχυση. Προτιμάτε κλασσικές δέσμες αντί για εκείνες που δεν στηρίζονται σε ένα σύστημα ή σχολή.

Με τον καιρό, ο καθένας αναπτύσσει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα σύστημα μαντείας και ενδιαφέρον για κάποια άλλα συστήματα μαντείας. Από τη στιγμή που θα γίνει καλός σε ένα, η ενασχόληση με άλλα συστήματα είναι μια παράπλευρη ευχαρίστηση. Συνήθως 3 συστήματα καρτομαντείας είναι αρκετά μια και απαντάνε σε ένα πολύ μεγάλο εύρος ερωτήσεων διαφορετικών τύπων.

Πρωτίστως, πρέπει να είναι γνωστή η ύλη του συστήματος. Δηλαδή, η ιστορία του συστήματος, οι επιρροές της τέχνης των καρτών, οι επιρροές της δέσμης, οι σημασίες των καρτών, τα ριξίματα και οι εφαρμογές τους. Έπειτα, ακολουθεί η εξάσκηση στην πρακτική καρτομαντεία. Η επαφή με άλλα άτομα που ασχολούνται με το ίδιο σύστημα είναι ωφέλιμη, διότι ενθαρρύνει περαιτέρω μελέτη και προβληματισμούς. Διάβασμα ερμηνειών ριξιμάτων άλλων μαντών, παρακολούθηση ριξιμάτων άλλων μαντών, αλληλεπίδραση με αυτούς κτλ. φέρνουν καλά αποτελέσματα. Η τεχνολογία βοηθάει πολύ, διότι και μέσω βίντεο και μέσω facebook, fora το άτομο μπορεί να δει πως γίνεται η μαντεία από άλλους. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η ομάδα μας στο Facebook, Συστήματα Καρτομαντείας, στην οποία ανεβάζουμε αληθινά ριξίματα, το κανάλι στο youtube και οι συναντήσεις καρτομαντών που οργανώνουμε. Μελλοντικά, θα οργανώνουμε και συναντήσεις εξ αποστάσεως, μέσω κάμερας.

Oι κάρτες είναι ένα εργαλείο για την καλλιέργεια της διαίσθησης. Αν αγοράζετε μια δέσμη μεταχειρισμένη τότε πιθανόν να απαιτείται ένας εξαγνισμός και μια φόρτιση με τη δική σας ενέργεια. Μια καινούρια δέσμη πιθανόν να χρειάζεται μια φόρτιση με τη δική σας ενέργεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πλήθος μεθόδων. Έχω ανεβάσει σχετικό βίντεο στο youtube. Η πιο απλή μέθοδος συντονισμού είναι να κοιμηθείτε με τις κάρτες στο μαξιλάρι σας για επτά ημέρες στην αύξηση της σελήνης και να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας.

Πριν ξεκινήσουμε την ενασχόλησή μας με την καρτομαντεία καλό είναι να αποβάλλουμε κάθε προκατάληψη σχετικά με αυτήν. Δεισιδαιμονίες τύπου «είναι σατανιστικό, μου μιλάνε τα πνεύματα, θα πάω στην κόλαση, κλπ» αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη του αρχάριου και αποκυήματα φαντασίας. Αντιμετωπίζουμε την καρτομαντεία ως μια διανοητική και όχι ως παραμεταφυσική/παραψυχολογική διαδικασία. Η καρτομαντεία απαιτεί μελέτη, εκπαίδευση, πρακτική, ορθολογισμό, κριτική σκέψη και κατ’ επέκταση ανάπτυξη διαίσθησης και καρτομαντικών δεξιοτήτων. Είναι μια απόκρυφη τέχνη, και θα μπορούσαμε να την ταυτίσουμε με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ενός μουσικού οργάνου. Αντί για γράμματα και νότες έχουμε εικόνες. Η δυσκολία έγκειται στην εκμάθηση και κατανόηση των εικόνων και κυρίως στη μη επιλογή δασκάλου. Είναι σαν να μαθαίνετε να παίζετε πιάνο από το βιβλίο και δη από ένα κακό βιβλίο στη χώρα μας.

Ο τρόπος που θέτουμε μια ερώτηση καθορίζει και την επιτυχία της πρόβλεψης. Γενικά διατυπώνουμε την ερώτηση με θετικό πρόσημο και αποφεύγουμε αρνητικές ερωτήσεις.

Θέτουμε ερωτήσεις που να είναι σαφείς, ρεαλιστικές, να μην αφορούν υποθετικά ή φανταστικά σενάρια και γενικά ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους να μπορούν να επιβεβαιωθούν στο μέλλον. Έχετε υπόψη πως ρωτάμε αυτά που αντέχουμε να ακούσουμε. Αν δεν είστε προετοιμασμένοι για την όποια απάντηση μπορούν να δώσουν οι κάρτες, αποφύγετε το ρίξιμο ή προτιμήστε ένα συμβουλευτικό.

Προσπαθούμε να διατυπώνουμε την ερώτηση έτσι ώστε το επίκεντρο να είμαστε εμείς. Δεν χρησιμοποιούμαι τις κάρτες για κουτσομπολιό ή για να παρεμβαίνουμε στην ελεύθερη βούληση άλλων ατόμων.

Δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο ρίξιμο για όλες τις ερωτήσεις. Ανάλογα το θέμα επιλέγουμε και την κατάλληλη διάταξη καρτών (spread). Αποφεύγουμε τις πολλές επεξηγηματικές κάρτες και δεν επαναλαμβάνουμε το ρίξιμο εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα ή έχει ήδη επιβεβαιωθεί και θέλουμε να δούμε τη συνέχεια του θέματός μας. Ο εθισμός στην καρτομαντεία και τα επαναλαμβανόμενα ριξίματα για το ίδιο θέμα οδηγούν σε σύγχυση.

Οι ερωτήσεις ΝΑΙ/ΟΧΙ είναι συνηθισμένες αλλά δεν είναι απαραίτητα και ωφέλιμες. Η καρτομαντεία βοηθά να εμβαθύνουμε στο πρόβλημα, να αναγνωρίσουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία μας ώστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν αρκεί μια μικρή επιβεβαίωση ΝΑΙ/ΟΧΙ για να λύσεις το πρόβλημά σου.

Αποφεύγουμε ερωτήσεις που αφορούν ιατρικά και νομικά θέματα. Κανένα καρτομαντικό ρίξιμο δεν υποκαθιστά μια ιατρική γνωμάτευση. Συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό μας και χρησιμοποιούμε τις κάρτες μόνο συμβουλευτικά και όχι για να κάνουμε διάγνωση.

Μπορεί κάποιος να μάθει τα βασικά της καρτομαντείας μέσα από μελέτη βιβλίων, μελέτη αξιοπίστων ιστοθέσεων, σεμινάρια και μαθήματα. Το καλλίτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με συνδυασμό όλων των μέσων, αφοσίωση και εν τέλει εξάσκηση. Αφού επιλέξετε σύστημα και δέσμη ξεκινά ο ανήφορος. Παρακάτω θα βρείτε λίστες με προτεινόμενα βιβλία από εμάς για την εκμάθηση των πιο διασήμων συστημάτων.

RWS

 • The Pictorial Key To The Tarot, Arthur Edward Waite
 • The Complete Guide to the Tarot, Eden Gray
 • Secrets of the Waite-Smith Tarot, Marcus Katz and Tali Goodwin Llewellyn 2015
 • Seventy-Eight Degrees of Wisdom, Rachel Pollack, Weiser Books
 • The Essential Tarot, Vincent Pitisci, CreateSpace Independent Publishing Platform 2015
 • Bare-Bones Tarot, Vincent Pitisci 2020
 • 21 Ways to Read a Tarot Card, Mary Greer, Llewellyn 2011
 • Tarot for Your Self, Mary Greer, Weiser Books
 • Holistic Tarot, Benebell Wen, North Atlantic Books 2015
 • Ο Κόσμος Του Ταρώ, Joan Bunning, Κέδρος 2005
 • The Ultimate Guide to Tarot Card Meanings, Brigit Esselmont, CreateSpace Independent Publishing Platform 2017

TdM

 • Tarot de Marseille, Paul Marteau
 • The Way of Tarot, Alejandro Jodorowsky and Marianne Costa, Destiny Books 2009
 • The Marseille Tarot Revealed, Joav Ben-Dov, Llewellyn 2017
 • Untold Tarot, Caitlín Matthews, REDFeather 2018
 • Another Way For Tarot De Marseille, Helena Gavrielov 2021
 • Tarot de Marseille - Tirages et interprétations, Florian Parisse, Trajectoire 2016
 • Le grand livre des tirages du tarot de Marseille, Jean Daubier, Trajectoire 1999
 • Read like the Devil, Camelia Elias, EyeCorner Press 2021

Petit Lenormand

 • The Essential Lenormand, Rana George, Llewellyn 2014
 • The Complete Lenormand Oracle Handbook, Caitlín Matthews, Destiny Books 2014
 • Petit Lenormand encyclopedia, Bjorn Meuris, CreateSpace Independent Publishing Platform 2018
 • The Art of Lenormand Reading, Alexandre Musruck, Red Feather Mind, Body, Spirit 2018
 • The Petit Lenormand Oracle, Lisa Young-Sutton, Bookbaby 2021
 • Learning Lenormand, Marcus Katz and Tali Goodwin, Llewellyn 2013

Thoth tarot

 • The Book of Thoth, Aleister Crowley, Samuel Weiser 1974
 • Understanding Aleister Crowley's Thoth Tarot, Lon Milo DuQuette, Red Wheel 2017
 • The Tarot and the Magus, Paul Hughes-Barlow, Aeon Books 2004