Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ντερζιώτης
E-mail: [javascript protected email address]
Website: Crossroads Witch
Ημερομηνία έκδοσης: 2023-05-12

Jeu Mythologique

Χαρακτηριστικά

Σύστημα στηριζόμενο αποκλειστικά στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Aναπαριστώνται οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και θεές. Δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα και επεξεργάστηκε τον 19ο αιώνα από τον Baptiste Paul Grimaud.

Ο σκοπός του συστήματος είναι η ψυχαγωγία και όχι η μαντεία. Η μια κάρτα κερδίζει και παίρνει μια άλλη... ήτοι οι χαρτομαντικές κάρτες μεγαλύτερης αξίας, κερδίζουν και οι θεοί κερδίζουν τις θεές. Ένας καρτομάντης που γνωρίζει ελληνική μυθολογία μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως μέθοδο μαντείας. Αντίστοιχες σύγχρονες μέθοδοι, υπάρχουν σήμερα όπως το Greek Mythology Reading Cards. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και παιδαγωγικά, για να μάθουν τα παιδιά σας την ελληνική μυθολογία και θρησκεία μέσα από τις γαλλικές κάρτες.

Δομή Καρτών

Η έκδοση του 1983 (J. M. Simon/France Cartes) έχει εκτυπωθεί σε 12 χρώματα για να αποδοθεί η αρχική χρωματική ποικιλία της δέσμης. Τα χρώματα είναι νερομπογιές και το χαρτί μη πλαστικοποιημένο. Δεν υπάρχει πίσω μέρος με σχήματα, η κάρτα είναι λευκή.

Οι κάρτες είναι 52 στον αριθμό. Κάθε κάρτα περιέχει μια υπέροχη κεντρική φιγούρα, μια χαρτοπαικτική κάρτα πάνω αριστερά, το όνομα του θεού και την ιστορία του στο κάτω οριζόντιο τμήμα.

Σχετικά με το θέμα της κεντρικής φιγούρας, στη δέσμη βλέπουμε:

  • Τους διασήμους Θεούς: Δίας, Ήρα, Αφροδίτη, Αθηνά, Βάκχος, Ερμής, Κυβέλη, Άρτεμις, Παν, Περσεφόνη, Ήφαιστος, Πλούτων, Ποσειδών, Κρόνος, Απόλλων, Άρης
  • Τους συμβολικούς θεούς: Τύχη, Έρως, Θέμις, Ψυχή, Πομόνα, Ωρόρα, Πλούτος, Ίρις, Αχέρων, Φλόρα, Μορφέας, Ζέφυρος, Χάρος
  • Τις Μούσες: Πολύμνια, Τερψιχόρη, Καλλιόπη, Ουρανία, Ευτέρπη, Ερατώ, Κλειώ, Θάλεια, Μελπομένη
  • Τους δευτερεύοντες θεούς: Ήβη, Αίολος, Ασκληπιός, Ηρακλής, Κύκλωψ, Αμφιτρίτη, Τρίτων, Βάκχα, Σειληνός, Κένταυρος, Φαύνος
  • Τις Χάριτες, τις Δρυάδες, τις Μοίρες

Βιβλία

Βιβλία ελληνικής μυθολογίας είναι κατάλληλα.

Δέσμη

Jeu Mythologique, Grimaud

Αναγνώσεις: 234