Γαλλικά Συστήματα Καρτομαντείας

Les Jeux Divinatoires

Συγγραφέας: Μαρίλυ Καρύδη
E-mail: [javascript protected email address]
Website:
Ημερομηνία έκδοσης: 2023-06-01

Κοινές Κάρτες Στην Petit Lenormand

Κοινές κάρτες που δείχνουν ΕΡΓΑΣΙΑ

Αλεπού (14), Αρκούδα (15), Ψάρια (34), Πύργος (19)

Αλεπού: σαν ένα ζώο που ξέρει να επιβιώνει και ζει ανεξάρτητο χωρίς αγέλη, η αλεπού σχετίζεται με τις εργασίες που κάνουμε για τα προς το ζην. Δείχνει την καθημερινή μας εργασία ή ακόμα και μια 2η δουλειά προκειμένου να επιβιώσουμε. Αφορά τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους και γενικά άτομα που κυνηγούν το μεροκάματο και τρέχουν να προσελκύσουν πελάτες.

Αρκούδα: η κάρτα αυτή σχετίζεται με τα οικονομικά, τις επενδύσεις, το εισόδημα, τις επιχειρήσεις, την οικονομική άνεση, τη δύναμη και τον πλούτο. Συνήθως δείχνει άτομα που έχουν ηγετικό ρόλο σε μια εργασία, το αφεντικό, τον προϊστάμενο, τον διευθυντή και γενικά άτομα με εξουσία, καθώς και επιχειρηματίες.

Ψάρια: σχετίζονται με τα χρήματα, την αφθονία, την καθημερινή ευημερία και τα κέρδη. Συνήθως δείχνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους πωλητές, ορισμένους επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους και γενικά όσες εργασίες σχετίζονται με την ροή και ανταλλαγή χρήματος.

Πύργος: πέρα από άλλες ερμηνείες, η κάρτα του πύργου συνδέεται και με τα εργασιακά. Συνήθως μας δείχνει εργασίες μόνιμες, σταθερές, με εξέλιξη και ιεραρχία. Δείχνει ακόμα ένα φυσικό κτίριο, δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, τράπεζες, δικαστήριο, πανεπιστήμιο, εμπορικό κέντρο, εγκαταστάσεις, τμήματα και γραφεία επιχειρήσεων, κλπ. Γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με εξουσία και ιεραρχία.

Κοινές κάρτες που δείχνουν ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Καβαλάρης (01), τα Πουλιά (12) και το Γράμμα (27)

Γράμμα: η κάρτα αυτή αφορά την επικοινωνία σε φυσική μορφή και γενικά το γραπτό λόγο. Περιλαμβάνει επιστολές, έγγραφα, έντυπα, τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γράμματα, λογαριασμούς, προσκλητήρια, διπλώματα, άδειες, βεβαιώσεις, απαντητικά κείμενα, βιογραφικά και κάθε είδους επίσημη επικοινωνία.

Πουλιά: σε αντίθεση με το γράμμα, η κάρτα αυτή σχετίζεται με τον προφορικό λόγο και κατά κάποιο τρόπο με την ανεπίσημη επικοινωνία (καθώς μόνο τα γραπτά μένουν). Εδώ λοιπόν έχουμε συζητήσεις, τηλεφωνήματα, κουτσομπολιά, σχόλια, ομιλίες, διαπραγματεύσεις, ανταλλαγή ιδεών, συνεντεύξεις, επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, δημόσιες σχέσεις αλλά και τραγούδι.

Καβαλάρης: άλλη μια κάρτα που αφορά την επικοινωνία αλλά εδώ περισσότερο έχει να κάνει με τις ειδήσεις που φτάνουν από ένα φυσικό πρόσωπο. Με άλλο λόγια είναι ο αγγελιοφόρος, πρόσωπο που φέρνει νέα και εξελίξεις πάνω σε μια υπόθεσή μας ή κάποιος που έρχεται να μας ενημερώσει για μια κατάσταση. Ο Καβαλάρης μπορεί να είναι ένας επισκέπτης, ένας ταχυμεταφορέας, άνθρωπος του περιβάλλοντός μας που μας κάνει μια πρόταση, κάποιος που μας φέρνει ένα δέμα, κλπ. Συνήθως ο Καβαλάρης συνδέεται με ειδήσεις άμεσες, γρήγορες αλλά και όσες σηματοδοτούν μια νέα κατάσταση.

Άλλες Κάρτες

Μαστίγιο-Δρεπάνι

Μαστίγιο (11): η κάρτα με το μαστίγιο και τη σκούπα δείχνει διαφωνίες, διαμάχες, εντάσεις, καυγάδες, διχόνοια, έντονες συζητήσεις, ανταγωνισμό, κριτική, εμμονές, καταχρήσεις, εθισμούς, βία, επιθετικότητα, τιμωρία, ενοχές, διαταραχές, αυτοκαταστροφικές τάσεις, πειθαρχία, ξεκαθαρίσματα, κλπ

Δρεπάνι (10): μας δείχνει κίνδυνο, απειλή, ατύχημα, ρήξη, απότομο τέλος, κάτι ξαφνικό, καυγάς, χωρισμός, γρήγορες αποφάσεις, κλπ

Και οι δύο κάρτες δείχνουν επώδυνες καταστάσεις, είτε σε ψυχολογικό είτε σε σωματικό επίπεδο. Το μαστίγιο αφορά περισσότερο την ψυχολογική βία και καταχρηστικές συμπεριφορές εις βάρος μας, ή ακόμα εμμονικές τάσεις που λειτουργούν καταστροφικά για εμάς. Το δρεπάνι είναι πέρα από τον έλεγχό μας (εκτός αν πρόκειται για δική μας οριστική απόφαση διακοπής). Αντιπροσωπεύει την κοφτερή λεπίδα ενός μαχαιριού, που με την ταχύτητά του και τον πόνο που προκαλεί οδηγεί σε οριστική ρήξη αλλά και σε ξαφνικές επιθέσεις που μοιάζουν να εμφανίζονται από το πουθενά.

Ερμηνεύουμε πάντα σε συνδυασμό με τις διπλανές κάρτες, ποτέ μόνες τους.

Αναγνώσεις: 108